A baby changes your dinner party conversation from politics to poops - Maurice Johnstone
Groentepap maken is simpel. Voor groentepap kook je gewoon 2/3 groenten en 1/3 aardappelen in een beetje water of stoom ze. Zo heb je maximaal behoud van vitamines. Plet alles of maak het fijn met een roerzeef. Voeg een koffielepel tot een eetlepel vetstof toe. Dit maakt de groentepap smeuïger en geeft je baby voldoende energie om zich te ontwikkelen. Kies voor een olie of een zachte plantaardige margarine rijk aan onverzadigde vetzuren bij de bereiding van de groentepap. Geef in het begin na de groentepap ook een flesje. Start met enkele lepeltjes groentepap, gaat dit goed geef dan de normale hoeveelheid groentepap Dit is in ongeveer 150 gram groentepap.
Groentepap maken voor een baby van 4 à 6 maanden
aardappelen, andijvie, aubergine, bloemkool, broccoli, chinese kool, courgette, knolselder, kropsla, pompoen, postelein, rode bietjes, spinazie, tomaten, tuinkers, veldsla, venkel, waterkers, witloof, wortelen
Groentepap maken voor een baby vanaf 6 maanden
aardappelen, aardpeer, nieuwe aardappelen,andijvie, aubergine, avocado, bloemkool, broccoli, chinese kool, courgette, doperwtjes, knolselder, kropsla, pastinaak, pompoen, postelein, prei, prinsessenbonen, rapen, rode bietjes, snijbonen, spinazie, tomaten, tuinkers, veldsla, venkel, waterkers, witloof, wortelen
Groentepap maken voor een baby vanaf 8 maanden
aardappelen, aardpeer, nieuwe aardappelen, andijvie, artisjok, asperges, aubergine, avocado, bleekselder, bloemkool, broccoli, champignons, chinese kool, courgette, doperwtjes, knolselder, komkommer, koolrabi, kropsla, pastinaak, pompoen, postelein, prei, prinsessenbonen, rapen, rode bietjes, snijbonen, spinazie, tomaten, tuinkers, veldsla, venkel, waterkers, witloof, wortelen
Groentepap maken voor een baby vanaf 12 maanden
aardappelen, aardpeer, nieuwe aardappelen, andijvie, artisjok, asperges, aubergine, avocado, bleekselder, bloemkool, broccoli, champignons, chinese kool, courgette, doperwtjes, knolselder, komkommer,koolraap, koolrabi, kropsla, maïs, paprika, pastinaak, pompoen, postelein, prei, prinsessenbonen, rapen, radijs, rode bietjes, rodekool, savooikool, schorseneren,snijbonen, sojascheuten, spinazie, spruiten, tomaten, tuinkers, uien, veldsla, venkel, waterkers, witloof, wittekool, wortelen, zuurkool